Website door Ruben Meibergen ©
Hover this!

Voorklimcursus

Heb je al een Indoor Toprope Cursus gedaan of kan je al zelfstandig toprope klimmen, dan is dit de volgende stap!

De Indoor Voorklimcursus is bedoeld voor mensen (vanaf 16 jaar) die ook graag eens binnen, of buiten op de Monte Cervino, zouden willen voorklimmen.

In de cursus wordt het volgende behandeld:

  • Voorklimmen
  • Voorklimzekeren
  • Oefenen voorklimvallen
  • Zelfstandig een veilig topropepunt kunt creëren, oftewel ombouwen 

Dit zijn de hoofdpunten van de cursus waar voornamelijk de aandacht op zal liggen, er wordt verder ook het een en ander verteld over materiaal, handigheidjes etc. Als je deze cursus hebt afgerond gaat er een geheel andere wereld voor je open. De maar liefst 35 meter hoge buitenwand van de Monte Cervino kan je zelfstandig verkennen. 

Duur cursus: drie lessen van 3,5 uur (maximale groepsgrootte 6 personen)

Tijdstip zaterdagen: 10:30 - 14:00 uur (van half maart t/m oktober)

Prijs: € 120,00 p.p.
Inclusief: Entree en huur materiaal (inclusief klimschoenen)

Het is aan te raden om na het halen van de cursus het geleerde direct in de praktijk te brengen. Om dit te stimuleren kost voor cursusdeelnemers de eerstvolgende 10-strippenkaart slechts € 65,00, inclusief huur van materiaal en klimschoenen.

Extra:

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je minimaal een half jaar klimervaring te hebben na de beginnerscursus en je klimniveau dient minimaal 5B (toprope) te zijn. Indien tijdens de cursus blijkt dat je hier niet aan voldoet, kan de instructeur je uitsluiten van de cursus (zonder restitutie van het cursusgeld).

Aanmelden:
Voor het boeken van een cursus kunt u telefonisch contact met ons opnemen tijdens openingstijden van de klimberg via 010-5221092.