Website door Starble ©
Fotografie o.a. door Frank Penders ©
Hover this!

Voorklimcursus

Heb je al een Indoor Toprope Cursus gedaan of kan je al zelfstandig toprope klimmen, dan is dit de volgende stap!

De Indoor Voorklimcursus is specifiek bedoeld voor mensen (vanaf 16 jaar) die ook graag eens buiten of binnen zouden willen voorklimmen.

In de cursus wordt het volgende behandeld:

  • Voorklimmen
  • Voorklimzekeren
  • Zelfstandig een veilig topropepunt kunt creëren, oftewel ombouwen

Dit zijn de hoofdpunten van de cursus waar voornamelijk de aandacht op zal liggen, er wordt verder ook het een en ander verteld over materiaal, handigheidjes etc. Als je deze cursus hebt afgerond gaat er een geheel andere wereld voor je open. De maar liefst 35 hoge buitenwand staat dan voor je in het verschiet. Maar ook zeker de vele gevarieerde sportklimgebieden in het buitenland behoren dan tot de mogelijkheden. Kortom een leuke gevarieerde cursus voor klimmers die net weer een stapje verder willen.

De cursus wordt door ervaren instructeurs gegeven en bestaat uit 1 les van 6 uur. Indien de cursus met goed gevolg wordt volbracht, ontvangt u een klimbewijs ‘Indoor Voorklimmen’ van de NKBV.

Duur cursus: 1 les van 6 uur

Tijdstip zaterdagen: 10:00 - 16:00 uur
De cursus vindt doorgang bij een minimaal aantal van 2 deelnemers. Dit betekent dat er niet elke zaterdag een cursus is.

Prijs: € 89,50 p/p.
Inclusief: Entree en materiaal (exclusief klimschoenen, niet noodzakelijk), klimvaardigheidsbewijs NKBV en reader met de behandelde lesstof.

Extra:
Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je minimaal een half jaar klimervaring te hebben na de Beginnerscursus en uw klimniveau dient minimaal 5B toprope te zijn. Indien tijdens de cursus blijkt dat je hier niet aan voldoet, kan de instructeur je uitsluiten van de cursus (zonder restitutie van het cursusgeld).

Aanmelden:
Voor het boeken van een cursus kunt u telefonisch contact met ons opnemen tijdens openingstijden van de klimberg via 010-5221092.