Feestelijke heropening Monte Cervino

02 september 2020
Feestelijke heropening Monte Cervino

Door het coronavirus moesten we de Monte Cervino noodgedwongen eerder dit jaar sluiten. Een onzekere periode brak aan. Ondanks deze tegenslag wisten we samen met tientallen vrijwilligers van deze nood een deugd te maken. Op zondag 30 augustus werden de deuren van de iconische klimtoren feestelijk heropend.

Op uitnodiging konden de eerste klimmers zondagochtend het vernieuwde klimcentrum bewonderen. Zij behoorden tot het kleine groepje klimmers wat als eerste de imposante nieuwe binnenwand van de Monte Cervino mocht beklimmen.

Na de sluiting in maart lieten we het er niet bij bij zitten en is er begonnen met een grote schoonmaak. Al snel begon men te speculeren over dat dit misschien wel het juiste moment was om de lang gekoesterde plannen nu in uitvoering te brengen. De ‘pyramide wand’ was al langere tijd aan vervanging toe, net zoals de keuken en het sanitair. Omdat we voor het vervangen van die wand tijdelijk dicht zouden moeten kwam het er maar niet van. Dit was dus misschien wel onze kans…

Nadat de plannen waren gemaakt stonden we nog voor één grote uitdaging. Hoe konden we de klus in deze onzekere tijd klaren? Het duurde niet lang voor zich tientallen vrijwilligers meldden. Samen met de bezoekers van het klimcentrum werd er een crowdfundingactie opgezet. De verbouwing kon van start.

De afgelopen paar maanden waren hectisch. Het team en onze gasten moesten zich aanpassen aan de maatregelen. Ons hele systeem moest op de schop. Tegelijkertijd werd er door de vrijwilligers keihard gewerkt om de deadline van 30 augustus te halen. En dat is ze meer dan gelukt!

Iedereen die bij heeft gedragen aan het realiseren van de verbouwing is uitgenodigd voor de officiële heropening inclusief barbecue. Afgelopen zondag werd officieel het vernieuwde Monte Cervino geopend. De keuken en de kleedruimtes zijn helaas niet op tijd afgekomen, maar het restaurant en de klimwanden binnen zijn er weer fantastisch uit!

Heb jij het resultaat nog niet gezien? Loop dan snel even naar binnen en vergeet boven niet je schoenen uit te doen 😉