Monte Cervino meer dan een berg

15 januari 2022
Monte Cervino meer dan een berg

Wat is Monte Cervino voor jou? Klimmers van over de hele wereld weten het klimcentrum te vinden. Het toonbeeld van het Hoge Bergse Bos. Sinds 1994 een begrip, iedereen komt met een eigen doel. Welk doel heb jij?

Uitdaging
De klimsport is sinds 2020 ook onderdeel van de Olympische spelen. We merken dat de sport steeds populairder wordt, zo ook onder de jeugd. Monte Cervino is de uitgelezen klimberg om na het zaalklimmen meer gewenning te krijgen met het rotsklimmen. In de routes buiten waant de klimmer zich momenten op echte rots. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt door de routes waarbij enkel de structuur wordt gebruikt. Ook kan je er gebruik maken van tussenrelais om twee touwlengtes achter elkaar te klimmen. In cijfers uitgedrukt bestaat de hal buiten uit een klimoppervlak van 1350 m2. De indoorwanden hebben een oppervlakte van 1250 m2, vol gebouwd met prachtige routes tot wel 30 meter hoog.

Ontspanning
De omgeving van het klimcentrum werkt betoverend, het gevoel van vrijheid en rust is ongekend. De sfeer is gemoedelijk, je deelt het moment. Klimmen helpt ontsnappen aan dagelijkse hectiek. Het biedt vrijheid om alleen met klimmen bezig te zijn. Het Klimcentrum staat midden in het Hoge Bergse Bos een recreatiegebied voor outdoor activiteiten. Met op de achtergrond het contrast van de Rotterdamse skyline.

Bij ontspanning hoort ook lekker eten en eigenwijs bier. Mo’s Corner staat altijd voor je klaar met de lekkerste verse baksels en maaltijden. Of neem plaats bij Restaurant de Berghut op steenworp afstand.

Liefde en vriendschap
Letterlijk met je hoofd in de wolken. Deel de liefde voor klimmen en buiten zijn. Samen sporten brengt mensen dichter bij elkaar. Verzamel verhalen en daag elkaar uit. Hier heeft iedereen de touwtjes in handen. Ben je nieuw hier? Geen probleem ga op jacht naar een klimmaatje, vraag naar de klimmaatjes app en je maakt een sprong in de goede richting.

Ontwikkeling en kennis
Bij het Klimcentrum zijn er tal van mogelijkheden om nieuwe kennis te vergaren en niet alleen op het gebied van klimmen. Naast diverse cursussen die je kennis laten maken met: Multi pitch, voorklimmen, drytool of simpel weg toprope zekeren. Zijn er ook tal van andere avonturen te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een jeugdclub voor klimmen is? Kids leren bij Klimclub Monte Cervino alles over de klimsport en trainen wekelijks aan hun vaardigheden.

De Monte Cervino is buiten, sporten en bewegen. Gezelligheid en vrienden. Een plek om jezelf te zijn. De Monte Cervino dat ben jij.