Welkom buiten met Mo

18 april 2021
Welkom buiten met Mo

Lief, vriendelijk en zorgzaam. Dat karakteriseert onze Mo. Haar kookkunsten hebben we te danken aan de liefde van haar leven.. Iedereen kan zijn verhaal kwijt bij deze dame, maar wat is haar verhaal?

Een zorgeloos bestaan in het zonovergoten Spanje had Mo voor ogen. Vanuit Schotland begon het avontuur. Samen met de liefde van haar leven op weg naar een nieuw begin. Maar waar plannen altijd veranderen, belandde het stel toch al snel in de lage landen. Dat was niet geheel toevallig aangezien de nieuwe schoonfamilie van Nederlandse bodem afkomstig is. Wat eerst van tijdelijke aard was, is vandaag de dag (ruim 21 jaar later) nog steeds de gang van zaken.

Aan de Schotse Hooglanden kon Mo toch niet helemaal ontkomen toen ze haar eerste voet in de Monte Cervino zette. Toch wel een hoogtepunt! Mo won het hart van iedere klimmer met haar accent en onweerstaanbare maaltijden. Echte liefde gaat door de maag, dat bewijst Mo maar weer. Nu ruim twee decennia later genieten de klimmers nog steeds van haar aanwezigheid en overheerlijke kookkunsten.

Met onder meer op haar menu de 7a Klimkoek, de signature koek van de Monte Cervino. Een receptuur die sinds de opening in 1994 onderdeel is van het kookboek. Mo houdt samen met haar collega’s de traditie trouw in stand. Gelukkig is Mo na 21 jaar nog steeds niet weg te denken uit de berg. De horeca is symbolisch gedoopt tot Mo’s Corner, waar iedereen terecht kan voor heerlijke koffie en liefdevolle gerechten. Mo is trots op haar keuze, ze haalt iedere dag nog plezier uit de verhalen van klimmers en het koken in de klimberg. Mo laat dus Spanje nog even op haar wachten. Tot onze vreugde, want ze is ons zonnetje in huis!