Wandklimmen | Muurklimmen

Wandklimmen | Muurklimmen
Prijs
€ 14,50 p.p.

Wandklimmen en muurklimmen is mogelijk binnen in de hal of op de buitenwand. Tickets kopen doe je hier.

Wil jij wandklimmen? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een NKBV certificaat indoor voorklimmen.
  • Of je dient te zekeren volgens de huidige richtlijnen van de NKBV.
  • Buiten hebt je eigen touw en setjes nodig (voor de top heb je 70m touw en 18 setjes nodig). Binnen hebben we al touw hangen.
  • De originele relais zijn vrij voor voorklimmen. Let op het touwverloop.

Een helm is niet verplicht, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het prettig vindt er één te dragen. Als je geen helm hebt, kun je die te allen tijde bij ons lenen.

Heb jij nog geen NKBV certificaat, maar zou je wel graag willen komen muurklimmen bij Monte Cervino? Doe dan de voorklimcursus!

Goed om te weten:
  • Je hebt eigen touw en setjes nodig
  • Grepen- en reliefroutes
  • Buiten en binnen
  • Meer dan 20 verschillende routes

Let op

Vanwege de topropes die nu buiten hangen, is het belangrijk om heel veel rekening met elkaar te houden. Wees je ervan bewust dat de meeste toprope klimmers niet op de hoogte zijn van risico’s en etiquette rondom voorklimmen! Informeer de topropers om je heen goed als je je voorklimtouw uit de wand trekt.  En, geef ook anderen de ruimte om in jouw favoriete route en wanddeel te klimmen. Bezet een touw of wanddeel niet te lang.

Vanwege de mix met toprope klimmers, gaan we scherp handhaven wat betreft voorklimregels, volgens de huidige NKBV maatstaven. Mocht blijken dat hier niet aan voldaan wordt, dan kan het personeel je verzoeken te topropen.


Wandklimmen en muurklimmen bij Monte Cervino

Met hoogtes voorbij de 30 meter is wandklimmen bij Monte Cervino een enorm gave ervaring. Wandklimmen bij Monte Cervino kan op verschillende manieren. We hebben toprope routes, maar ook voorklim routes. In totaal zijn er meer dan 20 routes te beklimmen op onze klimwand. Genoeg uitdaging dus!

Binnen het Monte Cervino klimcentrum hebben we veel verschillende type wanden en muren waar geklommen kan worden. Met een dergelijke ruime keuze aan wanden om te klimmen, is er genoeg te ontdekken. Voor zowel beginnende klimmers als ervaren klimmers is er genoeg keuze. Zo hebben we routes op rechte wanden, maar ook meer uitdagende overhangende wanden.

Om zelfstandig te wandklimmen is het belangrijk dat je beschikt over een toprope of een voorklim diploma. Heb je die nog niet maar wil je een keer wandklimmen of muurklimmen? Dan kan je een introductieles bij Monte Cervino doen, of je aanmelden voor een van de cursussen! Tijdens deze introductieles brengen we je op de hoogte van de spel- en veiligheidsregels tijdens het klimmen en gaan we natuurlijk naar de top van de klimmuur.