Zermatt Send Competition 2022

09 januari 2022
Zermatt Send Competition 2022

Je leest het goed! Wij organiseren na de lockdown een competitie. Deze competitie zal plaatsvinden na de lockdown!

 

Hoe werkt het?

We bouwen 10 routes voor jullie, met gradaties van 5a t/m 7b.
Deze routes worden opgedeeld in 3 zones, waar je per zone 10 punten kan verdienen. Als je de top haalt, krijg je 10 punten extra.  Als je een route uitklimt, score je dus 3×10+10=40 punten. Het is daarbij wel belangrijk dat je onderweg niet gevallen bent of in het touw gehangen hebt (geblokt).
Je mag de routes zo vaak instappen als je wil, om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Lukt een route de eerste keer niet, wellicht met wat slimme tactische aanpassingen klim je hem de 2e, de 3e of de 10e poging wel! 😊
De routes zullen duidelijk worden gelabeld met het Zermatt teken. Niet te missen dus!

 

Voor wie is de competitie bedoeld en hoe schrijf ik me in?

Iedere amateurklimmer die zelfstandig kan top-ropen mag meedoen!
Er zitten ook voorklimroutes tussen, maar mocht je nog niet in het bezit zijn van een voorklimcertificaat, kunnen die ook als toprope ingehangen worden. Daarvoor kun je andere voorklimmers lief aankijken. 😉
Buiten de reguliere entree van de klimhal, hoef je geen inschrijfgeld te betalen voor de wedstrijd.
Bij de bar ligt een formulier voor je klaar, waarop je jouw naam en score kan opschrijven. Dat formulier kun je er elke klimsessie weer bijpakken, om je score op te schroeven.
Op zaterdag 19 februari maken we de winnaars bekend en hebben we (mits de coronamaatregelen dat toelaten) een bescheiden prijsuitreiking.

 

Waarom een competitie?

We zitten op dit moment helaas in lockdown. Nadat zovelen van jullie deze winter de kou getrotseerd hebben en aan de buitenwanden gebikkeld hebben, wordt het de hoogste tijd om binnen weer nieuwe routes te klimmen en fit te worden voor het buitenklimseizoen van 2022! En hoe beter het nieuwe jaar in te luiden en met jullie te vieren dat we eindelijk weer binnen open mogen, dan met een vriendschappelijke competitie!

 

       Klimmer Klimcentrum Monte Cervino