Over ons

Over ons

Klimcentrum Monte Cervino de hoogste kunstmatige klimberg van Nederland waar je zowel binnen- als buiten kunt klimmen vlakbij Rotterdam. Het imposante gestalte torent hoog boven het Hoge Bergse bos uit en vind je op steenworp afstand van Rotterdam.

De Monte Cervino staat in Bergschenhoek en is gemaakt naar het evenbeeld van de 4.478 meter hoge berg in Zwitserland en Italië. De Monte Cervino is bij het grote publiek beter bekend als de Matterhorn.

De Matterhorn is een berg gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland (Wallis) en Italië (Valle d’Aosta). De top ligt op 4.478 m hoogte. De berg is een veel beklommen vierduizender in Europa.

Het beeld vanuit het noordoosten van de Matterhorn, vanuit Zermatt in Zwitserland, is het meest bekend: het is een symbool voor Zwitserland geworden. Als je goed kijkt kun je dit beeld herkennen in de Monte Cervino op het terrein van Outdoor Valley.

Goed om te weten:
  • Maar liefst 34,6 meter hoog!
  • Binnen- en buiten klimmen
  • Zelfstandig of onder begeleiding
  • Gratis parkeren voor de deur

Buitenwand

Door de unieke constructie van de Monte Cervino kan er zowel binnen als buiten geklommen worden. De buitenwand heeft een oppervlakte van 1350 m2 en is 34,6 meter hoog. Er lopen tientallen routes over wrijvingsplaten, scheuren, loodrechte- en overhangende wanden.

Klimmen op onze buitenwand ligt erg dichtbij het klimmen op de rots. Dit omdat zelf je setjes moet clippen en er mogelijkheid is tot multipitchen. Ombouwen is niet nodig, we hebben relais hangen.

Wie zelfstandig kan voorklimmen mag buiten met eigen materiaal aan de slag. Als je (nog) niet zelfstandig mag of kunt klimmen kun je een instructeur boeken om je te begeleiden. Houd er rekening mee dat er standaard geen touwen hangen op de buitenwand. Daarom zal klimmen onder begeleiding, tenzij anders afgesproken, altijd binnen plaatsvinden.

Binnenwand

Binnen is er een klimoppervlakte van 1250 m2 vol met routes variërend tussen de 3 en 8a. De routes op de binnenwanden rijken tot maar liefst 30 meter hoog. De touwen hangen er al voor je klaar. Je kunt hier dus gemakkelijk een route klimmen die bij jouw niveau past. Er zijn kleedruimtes en douches aanwezig.

Dagelijks worden er verse, gezonde maaltijden bereid. Hier kun je van genieten in het sfeervolle restaurant.

De Monte Cervino en het groene buitenterrein zijn ook te boeken als vergaderruimte, receptie- of feestzaal. Of combineer je bezoek aan het klimcentrum met een kano- of mountainbike tocht en maak er een heerlijke sportieve dag in de buitenlucht van. Onze medewerkers informeren je graag over de mogelijkheden.