Prijs
€ 14,50 p.p.

Voorklimmen is mogelijk binnen in de hal of op al onze buitenwanden. Boek hier jouw cursus!

Wil jij komen voorklimmen? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een NKBV certificaat indoor voorklimmen.
  • Of je dient te zekeren volgens de huidige richtlijnen van de NKBV.
  • Je hebt jongstleden nog geklommen/gezekerd (max. 1/2 jaar geleden).
  • Je hebt eigen touw en setjes voor buiten (voor de top heb je 70m touw en 18 setjes nodig). Binnen hangt er genoeg touw.
  • Toprope touwen laten hangen aub! De originele relais zijn vrij voor voorklimmen. Let op het touwverloop.

Buiten is een helm is niet verplicht, maar we raden het wel aan er één te dragen. Als je geen helm hebt, kun je die te allen tijde bij ons lenen.

Heb jij alleen nog een NKBV certificaat indoor toprope, maar zou je wel graag willen voorklimmen? Doe dan de voorklimcursus!

Goed om te weten:
  • Je hebt eigen touw en setjes nodig
  • Grepen- en reliefroutes
  • Buiten en binnen
  • Geen geld retour

Over sportklimmen

Sportklimmen kan zowel binnen als buiten gedaan worden. Van toprope tot voorklimmen in de rots.

Er zit een flinke variatie in de soort klimgebieden. Het is mogelijk om op rotsen van 15 meter hoogte te klimmen, maar er zijn ook uitgebreide routes waar je meer dan 1000 meter klimt. Tijdens het klimmen word je gezekerd door een mede klimmer die je door middel van touwen veilig houdt. Om dit te mogen doen moet je een erkend certificaat halen bij een klimhal of een van de NKBV regio’s. Monte Cervino bied deze cursussen aan. Binnen het sportklimmen worden ook op verschillende niveaus wedstrijden georganiseerd. Bij deze wedstrijden is tactiek, techniek, inzicht en uithoudingsvermogen belangrijk. De wedstrijd wordt gewonnen door de klimmer die het verst komt in de route. Om veilig te leren sportklimmen is het nodig om een klimcursus te doen. De NKBV heeft klimcursussen ontwikkeld gericht op indoor klimmen op een klimwand, maar ook voor outdoor klimmen op rotsen.

Sportklimmen is een ontzettend veelzijdige sport waar je eerst gaat puzzelen wat de juiste route is en deze daarna ook echt klimmen. In Nederland klim je vooral binnen omdat Nederland weinig rotsachtig terrein kent. Monte Cervino is daarin uniek; het is de enige klimberg in Nederland en komt dan ook erg dichtbij het rotsklimmen.Wat heb je nodig bij voorklimmen?

Voor sportklimmen is het noodzakelijk een aantal klimspullen aan te schaffen. Wanneer je binnen klimt, heb je een paar klimschoenen, een pofzak, een klimgordel en een zekeringsapparaat nodig. Wanneer je naar buiten gaat om te klimmen zijn er nog meer spullen nodig. Een touw en setjes (deze vormen de verbinding tussen de haken in de rots en je touw) zijn hierin noodzakelijk.

Bij Monte Cervino kan je zowel binnen als buiten voorklimmen, wat onze locatie uniek maakt. Voor zowel de beginner als de gevorderde zijn er voldoende uitdagingen.

Wil je komen voorklimmen klimmen bij Monte Cervino? Dan is het verstandig alvast van tevoren online tickets te bestellen.
Reserveren kan eenvoudig online door op de onderstaande knop te klikken waar je je gewenste klimdatum en tijd selecteren.

 

Let op

Wees je ervan bewust dat de meeste toprope klimmers niet op de hoogte zijn van risico’s en etiquette rondom voorklimmen! Informeer de topropers om je heen goed als je je voorklimtouw uit de wand trekt.  En, geef ook anderen de ruimte om in jouw favoriete route en wanddeel te klimmen. Bezet een touw of wanddeel niet te lang.

Vanwege de mix met toprope klimmers, gaan we scherp handhaven wat betreft voorklimregels, volgens de huidige NKBV maatstaven. Mocht blijken dat hier niet aan voldaan wordt, dan kan het personeel je verzoeken te topropen.