Voorklimmen

Voorklimmen
Prijs
€ 13,00 p.p.

Voorklimmen kan normaliter binnen in de hal of op de buitenwand. I.v.m. de huidige Corona maatregelen is het echter alleen mogelijk op de buitenwand. Je kunt via de agenda een blok reserveren. Dit doe je voor één persoon, vraag daarom je maatje om zichzelf ook aan te melden.

Wil jij voorklimmen? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een NKBV certificaat indoor voorklimmen.
  • Je hebt eigen touw en setjes (voor de top heb je 70m touw en 18 setjes nodig).
  • Toprope touwen laten hangen aub! De originele relais zijn vrij voor voorklimmen. Let op het touwverloop.

Een helm is niet verplicht, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het prettig vindt er één te dragen. Als je geen helm hebt, kun je die te allen tijde bij ons lenen.

Heb jij nog geen NKBV certificaat, maar zou je wel graag willen voorklimmen? Doe dan de voorklimcursus!

Goed om te weten:
  • Je hebt eigen touw en setjes nodig
  • Grepen- en reliefroutes
  • Buiten en binnen
  • Geen geld retour
Let op

Vanwege de topropes die nu buiten hangen, is het belangrijk om heel veel rekening met elkaar te houden. Wees je ervan bewust dat de meeste toprope klimmers niet op de hoogte zijn van risico’s en etiquette rondom voorklimmen! Informeer de topropers om je heen goed als je je voorklimtouw uit de wand trekt.  En, geef ook anderen de ruimte om in jouw favoriete route en wanddeel te klimmen. Bezet een touw of wanddeel niet te lang.

Vanwege de mix met toprope klimmers, gaan we scherp handhaven wat betreft voorklimregels, volgens de huidige NKBV maatstaven. Mocht blijken dat hier niet aan voldaan wordt, dan kan het personeel je verzoeken te topropen.

Reserveren

Klik op het tijdsblok naar keuze om te reserveren.