Binnen klimmen

Binnen klimmen
Prijs
€ 13,00 p.p.

Binnen klimmen kan binnen in de hal van Klimcentrum Monte Cervino. Tickets kopen doe je hier.

Wil jij binnen klimmen? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een NKBV certificaat indoor toprope of voorklimmen.
  • Je hebt eigen touw en setjes (voor de top heb je 70m touw en 18 setjes nodig).
  • Toprope touwen laten hangen aub! De originele relais zijn vrij voor voorklimmen. Let op het touwverloop.

Een helm is niet verplicht, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het prettig vindt er één te dragen. Als je geen helm hebt, kun je die te allen tijde bij ons lenen.

Heb jij nog geen NKBV certificaat, maar zou je wel graag zelfstandig binnen willen klimmen? Check dan een van de cursussen!

Goed om te weten:
  • Je hebt eigen touw en setjes nodig
  • Grepen- en reliefroutes
  • Buiten en binnen
  • Geen geld retour

Let op

Vanwege de topropes die nu buiten hangen, is het belangrijk om heel veel rekening met elkaar te houden. Wees je ervan bewust dat de meeste toprope klimmers niet op de hoogte zijn van risico’s en etiquette rondom voorklimmen! Informeer de topropers om je heen goed als je je voorklimtouw uit de wand trekt.  En, geef ook anderen de ruimte om in jouw favoriete route en wanddeel te klimmen. Bezet een touw of wanddeel niet te lang.

Vanwege de mix met toprope klimmers, gaan we scherp handhaven wat betreft voorklimregels, volgens de huidige NKBV maatstaven. Mocht blijken dat hier niet aan voldaan wordt, dan kan het personeel je verzoeken te topropen.

Binnen klimmen bij Klimcentrum Monte Cervino

Binnen klimmen is voor iedereen. Van jonge kinderen tot ouderen, en van geen ervaring tot veel ervaring. Als startende klimmer is een introductieles de ideale manier om te ontdekken of klimmen bij je past. Na deze les is een indoor toprope cursus perfect om de fijne kneepjes van het vak te leren. Hierna ben jij klaar om zelfstandig de klimmuur te beklimmen. Als ervaren klimmer ben jij van harte welkom om binnen te wandklimmen bij Monte Cervino. Monte Cervino is de hoogste kunstmatige klimberg waar zowel binnen als buiten geklommen kan worden in Nederland. Met 30 hoogtemeters en ruim 20 klimroutes binnen ben je niet zomaar uitgeklommen.