Toprope

Kom zelfstandig toprope klimmen bij Monte Cervino. Dé klimmuur van Rotterdam en omstreken!
Toprope
Prijs
€ 14,50 p.p.

Toprope klimmen kan zelfstandig binnen in de hal. Om buiten te mogen klimmen moet je kunnen voorklimmen.  Er hangen buiten namelijk géén topropes uit.

Voor zelfstandig klimmen hoef je niet vooraf te reserveren. Kom gezellig langs bij de Monte Cervino en meld je aan!

Let op: om zelfstandig te mogen klimmen is een NKBV-certificaat vereist. Of je dient te zekeren volgens de huidige richtlijnen van de NKBV.

Heb je deze vaardigheden nog niet? Volg dan eerst de toprope cursus.

Wil je kennismaken met klimmen of twijfel je of klimmen überhaupt iets voor je is? Meld je dan aan voor de introductieles klimmen en maak kennis met de klimsport.

 

Goed om te weten:
  • Tarief per persoon
  • Routes van 30+ meter hoog
  • Voor zelfstandig klimmen is het toprope certificaat verplicht

Wat is toprope klimmen?

Toprope klimmen, ook wel topropen genoemd, is een vorm van indoor klimmen waarbij je klimroutes op een klimwand volgt. Hierbij ben je veilig verbonden door middel van een klimtouw dat aan de bovenkant van de klimroute is gezekerd. Zowel de klimmer als de zekeraar zijn vastgemaakt aan dit touw: de klimmer met een achtknoop en de zekeraar met een zekerapparaat. Toprope klimmen is de populairste klimvorm in Nederland. Als je wilt leren toprope klimmen, kan het interessant zijn om een indoor toprope cursus te volgen.

Bij Klimcentrum Monte Cervino is het mogelijk om indoor (binnen) te toprope klimmen. Deze talloze klimroutes op de binnen klimwand helpen jou om tot wel 35 meter hoogte te klimmen. Klinkt uitdagend toch? Maar mocht toprope klimmen op termijn niet meer spannend genoeg zijn voor je, kun je altijd overwegen om te gaan voorklimmen. Hier heb je echter wel minimaal een half jaar (toprope) klimervaring voor nodig. Dan pas kun je de voorklimcursus gaan volgen.

Topropen bij Monte Cervino

Topropen bij Monte Cervino is voor iedereen. Door de verschillende routes die je kunt kiezen, kun je jezelf zowel als beginner als gevorderde blijven uitdagen. Kies als beginner een simpele route en ga als gevorderde toprope klimmer echt de uitdaging aan door een moeilijkere route te kiezen.
De klimmuur bij Monte Cervino is ongeveer 35 meter hoog wat hem één van de hoogste klimmuren van Nederland maakt.

Wil je komen toprope klimmen bij Monte Cervino en ben je in het bezit van een toprope certificaat? Kom dan gezellig langs tijdens onze openingstijden. Je hoeft niet vooraf online te reserveren.