Voorklimcursus

Voorklimcursus
Prijs
Voor € 160,00 p.p.
Personen
3 tot 6 personen
Duur
3 lessen: 3,5 uur per les

Heb je al een Indoor Toprope Cursus gedaan of kan je al zelfstandig toprope klimmen, dan is de voorklimcursus de volgende stap!

Verbreed je wereld en leer voorklimmen! De Indoor Voorklimcursus is bedoeld voor personen vanaf 16 jaar die ook graag eens binnen of buiten op de Monte Cervino zouden willen voorklimmen.

Let op
Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je minimaal een half jaar klimervaring te hebben na het halen van de Toprope cursus. Daarbij dient je klimniveau minimaal 6A (toprope) te zijn. Indien tijdens de cursus blijkt dat je hier niet aan voldoet, kan de instructeur je uitsluiten van de cursus (zonder restitutie van het cursusgeld).

Naast de reguliere voorklimcursus die drie lessen (in één week) in beslag neemt, hebben we ook een variant van 4 dagdelen in 1 weekend! Het tarief van deze cursus is €175,-.

Goed om te weten: In de wintermaanden hebben we altijd een winterstop. Houd onze Facebookpagina in de gaten wanneer de cursussen weer van start gaan. Hier lees je wanneer klimmen in Rotterdam dan weer mogelijk is!

Goed om te weten:
  • Inclusief entree en materiaal
  • Minimaal een half jaar klimervaring vereist
  • Na afloop kun je zelfstandig voorklimmen

Wat leer je tijdens deze cursus?

In de cursus wordt het volgende behandeld:

  • Voorklimmen
  • Voorklimzekeren
  • Oefenen voorklimvallen

Dit zijn de hoofdpunten van de cursus. Verder wordt er het een en ander verteld over materiaal, handigheidjes etc. Als je deze cursus hebt afgerond gaat er een nieuwe wereld voor je open, de maar liefst 35 meter hoge buitenwand van de Monte Cervino kun je vanaf nu zelfstandig verkennen.

 

Boek jouw cursus


Over de voorklimcursus

Als je al zelfstandig toprope kunt klimmen, dan is de voorklimcursus de volgende stap! Als je voorklimmen onder de knie hebt ben je in staat om de 35 meter hoge buitenwand zelfstandig te verkennen. Deze klimcursus is bedoeld voor personen vanaf 16 jaar die minstens een half jaar klimervaring hebben. De belangrijkste onderdelen van deze cursus draaien om voorklimmen, voorklimzekeren en voorklimvallen.

Wat is voorklimmen?

Tijdens deze voorklimcursus leer je alles wat je nodig hebt om te kunnen gaan voorklimmen. Voorklimmen is uitdagender dan toprope klimmen, maar nog steeds veilig. Bij toprope klimmen hang je aan een touw boven in de muur, bij voorklimmen is dit niet het geval. Daardoor lijkt voorklimmen meer op rotsklimmen. Je klimt bij voorklimmen steeds hoger door gebruik te maken van haken in de wand en setjes om jouw touw aan de muur vast te maken. Mocht je vallen is er niets aan de hand, je blijft dan namelijk hangen aan je laatste bevestigingspunt.