Klimmen in Rotterdam

Klimmen in Rotterdam

Ben je op zoek naar een plek om te klimmen in Rotterdam? Dan is Klimcentrum Monte Cervino precies wat je zoekt. De Monte Cervino is de énige klimberg in Nederland, dichter bij het echte klimmen komt het niet!

Door de unieke constructie van de Monte Cervino kan er zowel binnen als buiten geklommen worden. De buitenwand heeft een oppervlakte van 1350 m2 en is 34,6 meter hoog. Er lopen tientallen routes over wrijvingsplaten, scheuren, loodrechte- en overhangende wanden.

Binnen is er een klimoppervlakte van 1250 m2 vol met routes variërend tussen de 3 en 8a. De routes op de binnenwanden rijken tot maar liefst 30 meter hoog. De touwen hangen er al voor je klaar. Je kunt hier dus gemakkelijk een route klimmen die bij jouw niveau past. Er zijn kleedruimtes en douches aanwezig.

Goed om te weten:
  • Maar liefst 34,6 meter hoog!
  • Binnen- en buiten klimmen
  • Zelfstandig- of begeleid klimmen
  • Tientallen routes
  • Gratis parkeren voor de deur

Waar vind je Klimcentrum Monte Cervino?

De Monte Cervino staat in Bergschenhoek (in de achtertuin van Rotterdam) en is gemaakt naar het evenbeeld van de 4.478 meter hoge berg in Zwitserland en Italië. De Monte Cervino is bij het grote publiek beter bekend als de Matterhorn.

De Matterhorn is een berg gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland (Wallis) en Italië (Valle d’Aosta). De top ligt op 4.478 m hoogte. De berg is een veel beklommen ‘vierduizender’ in Europa.

Het beeld vanuit het noordoosten van de Matterhorn, vanuit Zermatt in Zwitserland, is het meest bekend: het is een symbool voor Zwitserland geworden. Als je goed kijkt kun je dit beeld herkennen in de Monte Cervino op het terrein van Outdoor Valley.

Een beklimming van de Monte Cervino is dan ook zonder twijfel een unieke ervaring. Op 30 meter hoogte hangen, de heuvels van het hoge Bergse bos aan de ene kant en de skyline van Rotterdam aan de andere kant.

Beginnen met klimmen

Om op deze manier te klimmen in Rotterdam is het wel belangrijk dat je je de juiste papieren hebt. Om binnen en buiten te klimmen, moet je een aantal klimcursussen afronden. Wil je eerst kijken of klimmen wat voor je is? Volg dan de introductieles klimmen! Om zelfstandig binnen te klimmen, haal je eerst je indoor toprope cursus.

Na het behalen van de cursus is het belangrijk om veel zelfstandig te oefenen. Daarom geven wij je na het behalen van de cursus een maand zelfstandig klimmen cadeau! Hierna oefen je een tijdje en leer je klimmen. Wanneer je wat meer ervaring hebt ben je klaar voor de indoor voorklimcursus. Wanneer je deze hebt gehaald mag je buiten klimmen.

Wil jij een keer klimmen in Rotterdam? Ontdek dan meer over klimmen bij de Monte Cervino via onze website.