Buiten klimmen

Buiten klimmen
Prijs
€ 14,50 p.p.

Buiten klimmen kan bij Monte Cervino op de uitdagende buitenwand. Tickets kopen doe je hier.

Wil jij outdoor komen klimmen? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een NKBV certificaat indoor voorklimmen,
  • Of je dient te zekeren volgens de huidige richtlijnen van de NKBV.
  • Je hebt eigen touw en setjes (voor de top heb je 70m touw en 18 setjes nodig).
  • De originele relais zijn vrij voor voorklimmen. Let op het touwverloop.

Een helm is niet verplicht, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het prettig vindt er één te dragen tijdens het outdoor klimmen. Als je geen helm hebt, kun je die te allen tijde bij ons lenen.

Heb jij nog geen NKBV certificaat, maar wil je graag buiten leren klimmen? Doe dan de voorklimcursus!

Goed om te weten:
  • Je hebt eigen touw en setjes nodig
  • Grepen- en reliefroutes
  • Buiten en binnen
  • Geen geld retour

Over buiten klimmen

Buiten klimmen is een unieke ervaring. Waar bij het binnen klimmen de routes duidelijk vindbaar zijn is dit buiten niet altijd het geval. Anders dan bij binnen klimmen, heb je buiten ook meer spullen nodig. Met alleen schoenen, een klimgordel, zekerapparaat en een zekeringsapparaat kun je binnen al goed uit de voeten. Bij het outdoor klimmen neem je naast deze spullen ook nog minimaal een touw en setjes (deze vormen de verbinding tussen de haken in de rots en je touw) mee.

Omdat outdoor klimmen meer kennis en ervaring verreist dan binnen klimmen moet je hiervoor ook meer cursussen volgen. Om buiten te klimmen moet je minimaal de cursus outdoor voorklimmen afronden. Dit betekent dat je eerst binnen de indoor toprope cursus en de voorklimcursus moet afronden.

Outdoor klimmen bij Monte Cervino

Monte Cervino is de hoogste kunstmatige klimberg waar zowel binnen als buiten geklommen kan worden in Nederland. Het is dan ook een van de weinige plekken in Nederland waar je outdoor kunt klimmen met gevoel dat je op een echte rots (alpine) klimt. Voor meer ervaren klimmers is dit ideaal om te trainen.

Outdoor klimmen doe je bij Monte Cervino op slechts 10 minuten rijden van Rotterdam. De buitenwand heeft een oppervlakte van 1.350 vierkante meter en is bijna 35 meter hoog. Hiermee is het één van de hoogte buiten klimmuren van Nederland.

Wat deze klimmuur ook uniek maakt, is de rotsachtige buitenkant. Hiermee lijkt het namelijk net of je een echte berg aan het beklimmen bent. Hoe tof?

Tijdens het outdoor klimmen kun je wel tegen iets andere dingen aanlopen dan je bij het binnenklimmen gewend bent. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met verschillende weersomstandigheden. Toch liever binnen klimmen? Dat kan uiteraard ook gewoon!

toprope reserveren