Buiten klimmen

Buiten klimmen
Prijs
€ 13,50 p.p.

Buiten klimmen kan bij Monte Cervino op de uitdagende buitenwand. Tickets kopen doe je hier.

Wil jij outdoor komen klimmen? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een NKBV certificaat indoor voorklimmen.
  • Je hebt eigen touw en setjes (voor de top heb je 70m touw en 18 setjes nodig).
  • Toprope touwen laten hangen aub! De originele relais zijn vrij voor voorklimmen. Let op het touwverloop.

Een helm is niet verplicht, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het prettig vindt er één te dragen. Als je geen helm hebt, kun je die te allen tijde bij ons lenen.

Heb jij nog geen NKBV certificaat, maar wil je graag buiten leren klimmen? Doe dan de voorklimcursus!

Goed om te weten:
  • Je hebt eigen touw en setjes nodig
  • Grepen- en reliefroutes
  • Buiten en binnen
  • Geen geld retour

Let op!

Vanwege de topropes die nu buiten hangen, is het belangrijk om heel veel rekening met elkaar te houden. Wees je ervan bewust dat de meeste toprope klimmers niet op de hoogte zijn van risico’s en etiquette rondom voorklimmen! Informeer de topropers om je heen goed als je je voorklimtouw uit de wand trekt.  En, geef ook anderen de ruimte om in jouw favoriete route en wanddeel te klimmen. Bezet een touw of wanddeel niet te lang.

Vanwege de mix met toprope klimmers, gaan we scherp handhaven wat betreft voorklimregels, volgens de huidige NKBV maatstaven. Mocht blijken dat hier niet aan voldaan wordt, dan kan het personeel je verzoeken te topropen.

Over buiten klimmen

Buiten klimmen is een unieke ervaring. Waar bij het binnen klimmen de routes duidelijk vindbaar zijn is dit buiten niet altijd het geval. Anders dan bij binnen klimmen, heb je buiten ook meer spullen nodig. Met alleen schoenen, een klimgordel, zekerapparaat en een zekeringsapparaat kun je binnen al goed uit de voeten. Bij het outdoor klimmen neem je naast deze spullen ook nog minimaal een touw en setjes (deze vormen de verbinding tussen de haken in de rots en je touw) mee.

Omdat buiten klimmen meer kennis en ervaring verreist dan binnen klimmen moet je hiervoor ook meer cursussen volgen. Om buiten te klimmen moet je minimaal de cursus outdoor voorklimmen afronden. Dit betekent dat je eerst binnen de indoor toprope cursus en de voorklimcursus moet afronden.

Monte Cervino is de hoogste kunstmatige klimberg waar zowel binnen als buiten geklommen kan worden in Nederland. Het is dan ook een van de weinige plekken in Nederland waar je outdoor kunt klimmen met gevoel dat je op een echte rots (alpine) klimt. Voor meer ervaren klimmers is dit ideaal om te trainen.