Wat is Sportklimmen?

Wat is Sportklimmen?

Sportklimmen is, met gebruik van je hele lichaam, maar met name je handen en voeten, een stijl obstakel, zoals een klimmuur, een boulder- of rotswand beklimmen.

Te beoefenen puur voor de lol of als serieuze sport. Klimmen is niet moeilijk om te leren, maar het is wel een bezigheid waar je je hoofd bij moet houden. Er is altijd een kans op een gevaarlijke situatie waarbij het van groot belang is om verantwoordelijkheid te kunnen nemen en vaardig te zijn. In onze cursussen leer je hoe je veilig moet klimmen. Zo leer je onder andere omgaan met klimmateriaal zoals touw, gordels, carabiners, tubers, etc. Kom eens langs, gewoon om te kijken, of schrijf je gelijk in voor een introductieles en daag jezelf uit!

 

Wat is sportklimmen

Sportklimmen is, met gebruik van je hele lichaam, maar met name je handen en voeten, een stijl obstakel, zoals een klimmuur, een boulder- of rotswand beklimmen. Te beoefenen puur voor de lol of als serieuze sport. Sportklimmen is niet moeilijk om te leren, maar het is wel een bezigheid waar je je hoofd bij moet houden. Er is altijd een kans op een gevaarlijke situatie waarbij het van groot belang is om verantwoordelijkheid te kunnen nemen en vaardig te zijn. In onze cursussen leer je hoe je veilig moet klimmen. Zo leer je onder andere omgaan met klimmateriaal zoals touw, gordels, carabiners, tubers, etc. Kom eens langs, gewoon om te kijken, of schrijf je gelijk in voor een introductieles en daag jezelf uit!