Over ons

Over ons

Monte Cervino Klimcentrum B.V.

Klimberg Monte Cervino is in 1993 ontworpen en gebouwd door voormalig eigenaar Peter Loef. Op 17 augustus 1994 opende het klimcentrum voor het eerst haar deuren. Het is een replica van de Monte Cervino, ook wel bekend als de Matterhorn, een berg op de grens van Zwitserland en Italië. Sinds 1 januari 2020 is klimcentrum Monte Cervino officieel onderdeel van Outdoor Valley.

Outdoor Valley

Het outdoor centrum is opgericht in 1994 onder de naam Tiekamp. In 2004 is de naam gewijzigd in Outdoor Valley. Erik Rövekamp werd directeur van het Outdoor bedrijf en werkte de kernactiviteiten op een eigen manier verder uit. Inmiddels heeft Outdoor Valley zich ontwikkeld tot een veelzijdig outdoor centrum met een breed en gevarieerd aanbod aan activiteiten en arrangementen. Er zijn programma’s op maat voor familie en vrienden, bedrijven, scholen en kids.

Veiligheid voorop

Outdoor Valley werkt continu aan het verbeteren van haar dienstverlening en voldoet aan alle veiligheidseisen voor de buitensport. Het Outdoor bedrijf is aangesloten bij de Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland (VeBON). Met dit lidmaatschap ben je verzekerd van professionele buitensport. Je kunt dus met een gerust hart aan onze activiteiten deelnemen!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Outdoor Valley is gelegen middenin het Recreatiegebied de Rottemeren. In deze veelzijdige groene omgeving wordt er onder andere gemountainbiket, gekanood en genoten van de prachtige natuur. Maar liefst 2,5 miljoen recreanten weten de ‘achtertuin van Rotterdam’ jaarlijks te vinden. Outdoor Valley zet zich in voor het behoud ervan. Ieder jaar wordt er samen met NLdoet een schoonmaak actie georganiseerd om het gebied te ontdoen van zwerfafval. Tevens supporten wij de Stichting Plezierrivier de Rotte en zijn wij aangesloten bij Ook Dit is de Rotte ter promotie van de verblijf- en recreatiemogelijkheden in het gebied rondom de rivier de Rotte.

Het hoofdgebouw is tijdens de herbouw in 2019 voorzien van zonnepalen en de modernste technologieën om verspilling tegen te gaan. Er is uitsluitend duurzaam hout gebruikt met FSC keurmerk. Met onder andere deze maatregelen hopen we in 2020 het duurzaamheidskeurmerk Green Key te mogen ontvangen. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland.

Overige gegevens

Bankrek.nr. NL75 INGB 0668 7484 86
BTW-nr.8021.17.168.B.01
K.v.K. nr. 24238339